Churp-Churp !!

Friday, 27 April 2012

Mulut bau Puaka ?

Assalamualaikum !

Olla , ladies n gentlemen !


Ngeee , arinih Daus nak sedekahkan tips bagi sapa-sapa yang memiliki bau mulut ala-ala ikan pekasam . Eheh , lawak jeww , tak laa bau sampai macam tue skali . Ok , senang jaa nak settle-kan masalah-masalah macam nih . Maybe masalah nih timbul time nak chill , relax-relax , sembang-sembang ngan frens , aweks , or bf  korang 
kan kan kan ??? heheh . So , follow step nihh . 

First skali pegi ambik daun sireh kat blakang rumah korang . Kalo tadak pegi laa mintak kat pakcik-pakcik yang tengah layan duk kunyah sireh pinang . Ambik sebanyak 7 helai jaa taw . Kalo ambik lebih-lebih pown kang jadi laen la plak . Pastu , korang koyak-koyakkan daun sireh tue halus-halus then kumur air tue tiap-tiap hari . Insyaallah , gerenti hilang bau mulut korang yang berpuaka tue . Hehehe .


Tapi kalo nak lagi wangi pown bleyh . Korang cuba ambik minyak wangi mama-mama korang tue . Pastu , sembur banyak-banyak . Celah-celah gigi kaa gusi kaa , sembur bagi habeh . 100% empty-kan minyak wangi tue . No guarantee , keyhh . Haa , tak cukop wangi lagi ? Korang ulang lagi step minyak wangi nih banyak-banyak . 

 k-Bye!! ♥ Love ya!! Saranghaeyo!! Aishiteru!! 

Makasehh , coz sudi baca . Nanti Daus belanja , okeyh .

4 comments:

  1. hehe, petua tradisional ek? wah, nice info :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaa , jumpa dalam majalah . hahah

      Delete
  2. Wow. Serius bro daun sirih? Nk try ni.. Bkn sy, tp ada la nk recommend kat hamba Allah ni.. InsyaAllah, thanks for sharing bro!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaa , sries laa nihh . hummphh . suh dia try n let see the result . hahaha , Insyaallah hilang baunya .

      Delete

Aaa , comey-comey or hensem-hensem , boleh laa leave comment di sini . Hahah , makasehh yaww !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...