Churp-Churp !!

Saturday, 20 August 2011

Don't stop until U get it.. OKEYH??

Impikan sesuatu yang indah untuk dimiliki memang menyukarkan bagi manusia yang x seberapa like me nih... Walaupun telah berulang kali aku mengusahakannya tapi hasilnya.... (habok pon tadak...) Hmmm... sehinggakan telah menimbulkan rasa ingin putus asa dalam diriku ini... Tidak tahu lagi apa yang harus aku lakukan bagi mendapatkannya... (Arrrghhh!!! X pyah duk duk buat ayat dewan bahasa & pustaka)
   
     Pada April lepas... sewaktu tgh ronda-ronda dalam FB... suddenly.. mai la suggestion sorang 'budak cute' nih from kwan aku.... So aku pon add n then siasat la siapakah gerangannya orang ini... First time dpat knal ngan dia mmg bes... Sifat dia nih manja-manja, ceria, sporting, kadang-kadang tue blur nak mampos... Yang mnyebabkan aku feel somethin kat dia nih adalah... wajahnya(biasa la... laki mna tak tetarik klaw nmpak pompuan comey).. sifatnya(semua org klaw nak pilih 'wife' mesti look-at sifatnya mcam mna& cara pertuturannya dlm FB(maklOm la kan... X penah face to face lagi...)yang len-len x tau la... 

     Everyday when I wake up in the morning... msti aku akan wish kat Wall Profile dia... seperti.. (' Gud Morning :) '.... Slamat pagi...) & mcam-mcam lagi larr...(Segan aku nak crita...) but dia just like jea.. x dak pon rasa nak blas... tpi x pew aku x kesah semua tue... bukan hak aku nak suruh dia balas kew x nak balas kew.. kan???.. Aku still troskan aku punya kerja demi mencapai 'objective' aku...

     Aku suka tenung pic-pic cute dia because pic-pic dia tue tak jemu dan membuatkan aku tersipul malu di hadapan skrin laptop nih...(hehexThen.. aku suka jgak chatting-chatting ngan dia.. dia punya cra chatting x sama mcam org len yg penah aku berchatting... gerenti klaw chatting tiap-tiap hari sah x mluat ahh... 

     But when lama-kelamaan aku bhubung ngan dia dlm FB, dia dh smakin buat endah x endah jea... bila aku start chat ngan dia.. dlm 5 minit baru dia blas satu perkataan.. contohnya..."Hi!! X bowink ka duk mngadap dpan FB tue direct 24 hours???" dia balas balik dgn sepenuh hatinya yang nurani tue... "X"... Huh.. Nseb bek la aku tau istighfar... klaw x.. lingkup laptop aku... Tpi makin lama makin susah nak blas aku punya chat... dlu nak blas chat aku dlam 5 minit... la nih kna log-out for one week baru nak ada dlam message... hah.. 

     Aku sentiasa mrasakan bahawa dia nih dh pOn x mcam dlu... sikapnya shaja...yang len smua mcam dlu.. cute tetap cute... :D.. ) bgi dia, aku nih seolah-olah mcam x dak apa-apa... demi ingin mngeratkan smula prsahabatan( pershabatan la sangat ) aku pon tnya la frens aku yang skola sama skali dengan dia... Aku mnujukan berbagai soalan scara ber'Combo-combo kat dia smpai dia x leyh nak jwab... drpda 50 soalan yang aku 'tenggalong' tdi hanya 1 soalan yang dia bleyh jawab... soalan dia bgini... "dia dh ada ka?? aku tnya bkan psai pa... sja nak amik brat psai kwan-kwan"(tudia... mau kata ada bepuloh-puloh oang camni kat dunia.. AMAN tenteram).. kwan aku yang feminine tue pon jwab " absolutely.. yes.. dia mmg dh ada.. klaw ang nak knai pakwe dia tgok dkat dia pnya family connection...pakwe dia bleyh la comey gak(damn!!)... yg 'mother' tue la pakwe dia...(aik!!... awat yg pi boh kat mother dia???) bila aku tgok pakwe dia yg dikatakan comey tue... timbul la satu prasaan iri hati yang amat mndalam....

     Mcam-mcam dlam fikiran aku untuk mnjatuhkan pakwe dia yg 'x comey lansung' tue... huisshhh... banyak sungguh idea-idea yang mai dlam fikiran aku nih... aku teruskan mrancang dan lagi mrancang... rancangan aku tuh dberi nma 'Ops Devil'...  cara aku nak dapatkan idea-idea yang bernas bgi mnjatuhkan pakwe adalah search guna Google... tah mcam mana aku bleyh silap search... aku nak search bnda jahat kluaq benda baik...
satu nasihat yang kluaq... nasihat itu berbunyi... "IF PEOPLE ARE TRYING TO BRING U DOWN IT ONLY MEANS THAT U ARE ABOVE THEM".. nasihat itu seolah-olah memerli aku... aku dpat mrasakan yang diri aku nih seorang yang x perfect lansung...

     Aku critakan semua benda nih pda seorang my feminine friends yg len.... but she just say "nobody's perfects!!!.. just keep on with your diligence to get her... DON'T STOP UNTIL U GET IT... OKEYH??"

     Datang tros spirit baru dlam diri aku... tba-tba mai lagi satu kata-kata smangat drpd frens aku tue... "believe in yourself that U will get it..." Hah!! Lepas tue aku tros smangat.. segaq mata aku tgok dia tuleh camtu... mcam ada kna 'Karan' sikit tue... psai tetiba jea spirit tue mai dlm keadaan sgera...

     So, aku start balik antaq message kat FB dia pada 14 OGOS 2011... "Hope U read this... I know that I bother U before...I'm sorry for that... I just want wish U for do the best in this EXAM... (ur disturber) ;)Yang tue laaa mesej yang trbaru aku send kat dia.... Itu pOn sebab dia taun nih PMR... Aku harap-harap dia dpat buat yg terbaik... duk esok tue..Aku ingatkan dia x mau reply dh... rupa-rupanya ada lagi hati dia nurani tue mau reply mesej aku... tpi dia blas ringkas jea..."ohoee , thanks . goodluck jgax ." But it's okay aku x kesah.. sbab.. skurang-kurangnya dia blas jgak... tbuka jgak hati dia... Alhamdulillah... Aku akan start balik usaha untuk mndapatkan dia...

     Huh!!! Akhirnya... dpat jgak aku mluahkan prasaan aku yang ter'PERAM' lama dh dlam kotak hati aku nih... Yang nie saja lah catatan yang dpat aku coretkan bgi santapan readers-readers semua... :) N sorry to U all because story malam nih tadak photo... :D


K-Bye!! Love Ya!! Saranghaeyo<3!! Aishiteru!! 

Makasehh , coz sudi baca . Nanti Daus belanja , okeyh .

1 comment:

  1. cantekkk2.....ak nk tau lg cita pasai si Dia ang nie lpas nihhh....hahah

    ReplyDelete

Aaa , comey-comey or hensem-hensem , boleh laa leave comment di sini . Hahah , makasehh yaww !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...