Churp-Churp !!

Friday, 3 February 2012

Kata-kata Shutdown

Assalamualaikum !

Hi & Hello !

Malam nih ada sikit ruyong-ruyong buruk yang dah reput nak dipecahkan . Hahaha , maklum laa mulut 
tempayan . Mana boleh nak simpan lama-lama . Hahaha . Lagipon benda nih mungkin dah ramai tau tapi ada juga yang tak tau lagi . Hmmm , rasanya bleyh dah nak start nih .

Fungsi dia nih saja nak buat PRANK kat orang . Bila kita bukak file tue dengan AUTOMATIK kita punya lappy ataupun komputer akan shutdown dengan sendri . Siap dengan mesej sekali . Hahahah

AMARAN !!!
Jangan buat dekat komputer Ayah atau Mak anda . Dibenarkan untuk kawan-kawan jaa .

Step 1

Buka NOTEPAD .


Step 2

Copy code nih , pastu paste dekat notepad

@echo off
msg * I don't like you
shutdown -c "Error! You are too stupid!" -s

yang warna biru tue boleh tukar dengan mesej kita sendiri .


Step 3 

Dah siap paste , simpan fail tue . Save as , pastu namafile.bat . Save kan dalam sebagai .bat then , habeh laa stepnya . Mudah jaaa .





Peringatan !

  • File yang dibuat tadi jangan dok gatai tangan pi try buka . Kot-kot kena diri sendiri baru padan muka .
  • Ingat save sebagai .bat . Sebelum titik tue buh laa nama pa pown .
  • Virus nih takkan apa-apakan komputer . No negative effects . Just for fun . Hahahaha


Dah dapat semua ?! Okeyh , so aku masuk tidoq dulu naa . Ngantuk dahh . haaaaaahh !

Bye , Chaw !!



k-Bye!! ♥ Love ya!! Saranghaeyo!! Aishiteru!!


 



Makasehh , coz sudi baca . Nanti Daus belanja , okeyh .

No comments:

Post a Comment

Aaa , comey-comey or hensem-hensem , boleh laa leave comment di sini . Hahah , makasehh yaww !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...