Churp-Churp !!

Sunday, 5 February 2012

Salam Maulidur Rasul

Assalamualaikum Warahmatullah Hiwabarakaatuh Haaa , arinih panjang sikit salam yang diberi daripada admin . Pasal arinih merupakan hari buat junjungan besar kita iaitu Rasulullah S.A.W , Nabi Muhammad bin Abdullah . Masih ingat lagikah tentang tarikh kelahiran Rasulullah S.A.W ? Sepatutnya sebagai umat Islam kita harus memperingati tentang hal-hal sedemikian .
Memperingati semula sejarah-sejarah Rasulullah S.A.W semula .


Sambil-sambil memperingati semula . Eloklah kalau disertakan sekali dengan selawat ke atas junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W .

Antara kelebihan kalau kita berselawat ke atas Rasulullah S.A.W :


  • Rasulullah S.A.W pernah bersabda yang bermaksud (" Barangsiapa yang berselawat ke atasku dengan sekali , nescaya Allah akan selawat ke atasnya sepuluh kali ")  [Hadith riwayat Imam Muslim daripada Abdullah bin Amru bin Al-‘Ass r.a] Haa , banyak tue ! Ingat .
  • Rasulullah S.A.W bersabda lagi , bermaksud ("Sesungguhnya manusia yang akan bersama-sama denganku pada Hari Kiamat ialah manusia yang paling banyak berselawat ke atasku")   [Hadith riwayat Imam Tirmizi daripada Abdullah bin Mas’ud r.a] Ingat tau . Bukan mudah untuk bersama dengan Nabi Muhammad S.A.W , kecuali berselawatlah ke atasnya sebanyak yang mungkin .

Haaa , macam mana rasa ? tenang kan ? Kalau dah habis tue . Ulang la lagi . 
Insyallah , rasa lagi tenang .
Lagi banyak kita selawat ke atas Rasulullah S.A.W , lagi mendalam perasaan kita untuk memngingatinya . k-Bye!! ♥ Love ya!! Saranghaeyo!! Aishiteru!!
Makasehh , coz sudi baca . Nanti Daus belanja , okeyh .

No comments:

Post a Comment

Aaa , comey-comey or hensem-hensem , boleh laa leave comment di sini . Hahah , makasehh yaww !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...